Recept
Bo nejsem líný se nažrat, tak sem stvořil tendle pokrm. Teda ne, že by to bylo jak v Alcronu, ale přežít se na tom dá a jak už jsem to vyfotil, tak vám to cpu.
Sežeňte si: Brambory, kuřecí prsní řízky (a berte jen ty dobrý - neberte ty špatný...), anglickou slaninu, sušené švestky, jarní cibulku, rané brambory, olej, pepř, sůl
A teraz: do pekáče šastnem trošek oleje. Umyjem brambory - škrábat to přece nebudem, bo to je nuda jak cyp. Nakrájem je na asi 1cm hrubé šajby (tenčí asi budou lepší, ale to se tam toho vleze málo a já mám dycky hlad). Pak brambory nakladem na dno toho pekáče viz foto. Následovně vemem ty řízky, pořežem je na take tenčí plátky, posolíme, popeříme (já tam valil ten pepř z mlýnku bo ten mletý prý je jedovatý - to říkali kluci v akci a i Polrajch proti tomu dycky brojí a co ten řekne to je posvátné a nejede přes to vlak) ještě to špetec poklepem takym tim dřevěným kladivkem. Jo a ty kobzole v tom pekáči tež posolíme - to sem zapomněl říct. Pak vemem tu cibulku, omyjem, uvalíme tomu vrch a spodek a ještě to překrajem na půl - tak jak to je na té fotce. Teď přijde ta výtvarná část - vezmem plátek té slaniny, na to položíme plátek toho kuřecího mesa, na to kus cibulky a dva kusy sušených švestek, zarolujem a pojistíme to párátkem - kdybyste to nepochopili tak je to i na těch fotkách jako. Tydlecty zámotky pak kladem systematicky na ty brambory v té brutwaně. Ještě to podlejem vývarem (já ten vývar udělal trapně z půlky bujonu, bo nic nebylo jineho. Použil jsem půl hrnku). Teď to přiklopíme deklem a vrazíme to do peca, který jsem zapnul už ze startu aby se rozehřál a pečem to na plný kotel asi půl hodiny. Pak sundáme to deklo a pečem to ještě asi 20 minut s tím, že to musíme občas přelít tím výpekem. Ke konci by to mělo vypadat nějak tak jak na té fotce na konci. Pak to teda můžem těpat. Ještě jsem k tomu nandal takovou tu švestkovou omáčku z pixly kruciprdel, bo se mi nic už dalšího tvořit nechtělo. Nějak extra světoborné to není, ale zas to je lepší než furt žrát ty samé blafy a nudle od ťonga se taky omrzí...
PS: A nezapomeňte vyndat to párátko ať nedopadnete jak ten blbec co ho fotr onehdá vezl na pohotovost...
Instruktážní fotky


5 komentářů:
Pičo Suchun, tak touto rubrikou si mě úplně knockoutoval :-):-):-) Pe
Kuřete jsem přecpaná...lze dělat i s vepřovým??
No proč to nezkusit :-)
Stejně se mi to nezdá..ty brambory za pul hodky nemohly zmeknout
Tak to zkus a uvidíš - krom toho 30+20 je dokupy 50...
Okomentovat